Hrskava pohana puretina u umaku od sočnih šampinjona naša je preporuka za vaš idući ručak. Kao prilog vam preporučamo da napravite rizi bizi.
Sastojci:
- 4 pureća filea
- 200 g krušnih mrvica
- 250 g parmezana
- 2 jaja
- 250 g šampinjona
- 2 dl mileram
- 150 g maslaca
- 2 žlice brašna
- 4 tanke šnite šunke
- papar i sol
Priprema:
Očistite i nasjeclajte šampinjone i 10 minuta dinstajte na maslacu. Dodajte mileram, promiješajte i ostavite sa strane. U dubokom tanjuru pomiješajte krušne mrvice i pola žličice parmezana. U drugom tanjuru pjenasto umutite jaja, poslote i pobiberite. U treću tanjur dodajte brašno. Jedan po jedan komad dobro uvaljajte u svaki tanjur i pohajte na maslacu. Komade mesa posložite u tepsiju i prelijte umakom od šampinjona. Posipajte parmezanom i stavite u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva na 5 minuta da se rastopi sir.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice