Juha od kostiju bogata je bjelančevinama, posebno želatinom, a sadrži i tragove kalcija i fosfora. Jednostavno ju je skuhati jer vam trebaju jeftini sastojci, a možete je koristiti kao temeljac koji će poboljšati okus mnogih jela.
Za pripremu juhe možete koristiti i kosti koje vam ostanu od mesa za ručak, a da bi bila još ukusnija potrebno je dodati jedan trik sastojak koji vjerojatno svatko ima kod kuće - ocat. Dovoljno je dodati samo jednu žlicu. Ocat pomaže u "izvlačenju" hranjivih tvari koje sadrže kosti, među kojima je i kolagen. U ovu juhu po želji možete dodati i povrće, a zdravija je od drugih juha i pomoći će vam u jačanju imuniteta tijekom hladnih zimskih mjeseci. Također je i izuzetno zdrava za crijeva. Saznajte kako skuhati najzdraviju juhu od kosti.
Izvor: Stvar ukusa
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice