Ako ste u žurbi, a želite pojesti nešto toplo i ukusno, isprobajte recept za krem juhu od mrkve, batata i kokosovog mlijeka. Okusa i mirisa neće nedostajati!
Juhu možete prebaciti u posudu s poklopcem i čuvati u hladnjaku dva dana. Uz to, možete je podijeliti na porcije i zamrznuti u posudicama prikladnima za grijanje u mikrovalnoj pećnici. Dobar tek!
Krem juha od mrkve i batata
Sastojci:
1 srednji batat
6 mrkvi
1 manji luk
400 ml kokosovog mlijeka
250 ml povrtnog temeljca
1 žlica maslinovog ulja
1/2 žličice čilija u prahu
1/2 žličice cimeta
1/2 žličice soli
1/2 žličice kumina
1/2 žličice kurkume
1/4 žličice dimljene paprike
Priprema:
Operite, ogulite i narežite mrkvu i batat na male komadiće. Luk očistite i sitno nasjeckajte. Dinstajte povrće na malo maslinovog ulja dok ne omekša, do 10 minuta. Dodajte temeljac, kokosovo mlijeko i sve začine, promiješajte pa kuhajte još nekoliko minuta na laganoj vatri.
Premjestite u blender i izblendajte u kremastu juhu. Isprobajte pa po potrebi dodatno začinite. Poslužite odmah!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice