Cicvara plijeni jednostavnošću i ljepotom. Vrlo jednostavne pripreme, dostupna svakoj dubini džepa, jede se vruća najčešće uz dodatak kiselog mlijeka, kefira i vrhnja.
Sastojci:
3-4 dl kiselog vrhnja (punomasnog, najbolje domaćeg s tržnice)
2-3 jaja
šaka oštrog brašna
prstohvat soli
Priprema:
1. Cijela jaja lagano izmutiti, dodati vrhnje, brašno i posoliti po ukusu
2. Sastojke dobro promiješati i izliti u posudu
3. Kuhati uz stalno miješanje dok god se mast iz vrhnja ne odvoji na površini
4. Servirati toplo
izvor: recepti.hr
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
Univerzalan recept za paprikaš koji možete pripremiti s bilo kojim mesom
Super jednostavan i brz recept za čokoladni kolač iz tave