Veliki petak jedan je od dva zapovjedna posta u katoličkoj vjeri, ali i tradicionalno se na te dane ne jede meso nego riba. Prema mnogim anketama i istraživanjima Hrvati ne jedu ribu često iako liječnici i nutricionisti stalno ističu da bi je trebalo jesti barem dva do tri puta tjedno. Želite li ovu zdravu namirnicu uvesti na svoj tjedni jelovnik, možete početi s petkom, a možete birati između oslića, pastrve, skuše, orade...
Anketa
Koliko često jedete ribu?
Recepti za jela s ribom
Shutterstock
Shutterstock
Shutterstock
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice