Veliki petak jedan je od dva zapovjedna posta u katoličkoj vjeri, ali i tradicionalno se na te dane ne jede meso nego riba. Prema mnogim anketama i istraživanjima Hrvati ne jedu ribu često iako liječnici i nutricionisti stalno ističu da bi je trebalo jesti barem dva do tri puta tjedno. Želite li ovu zdravu namirnicu uvesti na svoj tjedni jelovnik, možete početi s petkom, a možete birati između oslića, pastrve, skuše, orade...

Anketa

Koliko često jedete ribu?

Recepti za jela s ribom

Orada s krumpirom iz pećnice

Aromatična skuša sa začinima i vinom

5 recepata za jela s ribom za Veliki petak
Shutterstock 

Oslić u umaku od limuna i senfa

5 recepata za jela s ribom za Veliki petak
Shutterstock 

Hrskava pastrva s bademima

5 recepata za jela s ribom za Veliki petak
Shutterstock 

Riba u krušnim mrvicama