Hladna juha od jogurta i krastavaca savršeno je osvježenje u danima toplinskog vala kroz koje trenutne prolazimo. Uz to opskrbit će vaš organizam svim potrebnim nutrijentima. Za pripremu je potrebno svega nekoliko minuta, a što je najbolje, nećete morati paliti štednjak jer se priprema u blenderu. U hladnjaku može stajati nekoliko dana, a ako je želite ohladiti dodajte nekoliko kockica leda.

Recept za juhu od krastavaca i jogurta

Sastojci:

  • 2 velika krastavca
  • 250 ml jogurta
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žlica soka od limuna
  • 1 žličica maslinovog ulja
  • peršina
  • kopar
  • sol, papar
Najbolja juha za vrućine
Shutterstock 

Priprema:

Krastavac ogulite i narežite na sitne kockice. Češnjak nasjeckajte što sitnije. Stavite u blender, dodajte jogurt, limunov sok i maslinovo ulje, začinite po želji i sve dobro izmiksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Po želji možete dodati dvije-tri kockice leda da se dodatno ohladi. Ulijte u zdjelu i prije posluživanja pospite sitno nasjeckanim peršinom i koprom. Ako je nećete odmah pojesti ili vam ostane nakon jela, pospremite ga u hladnjak.