Hladna juha od jogurta i krastavaca savršeno je osvježenje u danima toplinskog vala kroz koje trenutne prolazimo. Uz to opskrbit će vaš organizam svim potrebnim nutrijentima. Za pripremu je potrebno svega nekoliko minuta, a što je najbolje, nećete morati paliti štednjak jer se priprema u blenderu. U hladnjaku može stajati nekoliko dana, a ako je želite ohladiti dodajte nekoliko kockica leda.
Recept za juhu od krastavaca i jogurta
Sastojci:
- 2 velika krastavca
- 250 ml jogurta
- 2 češnja češnjaka
- 1 žlica soka od limuna
- 1 žličica maslinovog ulja
- peršina
- kopar
- sol, papar
Priprema:
Krastavac ogulite i narežite na sitne kockice. Češnjak nasjeckajte što sitnije. Stavite u blender, dodajte jogurt, limunov sok i maslinovo ulje, začinite po želji i sve dobro izmiksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Po želji možete dodati dvije-tri kockice leda da se dodatno ohladi. Ulijte u zdjelu i prije posluživanja pospite sitno nasjeckanim peršinom i koprom. Ako je nećete odmah pojesti ili vam ostane nakon jela, pospremite ga u hladnjak.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice